Mazarintårta

Mazarintårta
Foto: TV4
Birgitta Rasmusson
Birgitta Rasmusson

Mazarintårta

8 ingredienser

Tekniska utmaningen är mazarintårta i Hela Sverige bakar - kändis.

Ingredienser

portioner bitar

Mördeg

  • 300 g vetemjöl
  • 200 g smör
  • 100 g strösocker

Mazarinmassa

  • 200 g mandelmassa
  • 100 g smör
  • 80 g ägg

glasyr

  • florsocker
  • vatten

Gör så här

Mördeg

  1. Blanda ihop mördegsingredienserna till en deg och förvara i kylen. Kavla ut degen och klä en form.

Mazarinmassa

  1. Blanda mandelmassa och smör klumpfritt. Blanda i ägg, överarbeta inte.
  2. Fyll mördegsformen med massa. Baka i 180 grader i 20-40 minuter. Låt svalna helt.

Glasyr

  1. Lös upp florsocker med vatten. Glasera mazarintårtan.