Chokladkola med lakrits
Foto: Lisa Lemke

Chokladkola med lakrits av


30 min 50 st

En god lakritskola med choklad och turkisk peppar, brukar gillas även av den som inte är så förtjust i lakrits. Redaktionens godisfavorit!

Kulprov
Fyll ett glas med kallt vatten. Häll i lite kolasmet och om du kan forma smeten till en kula är kolan klar.

Fler av Lisas goda kolor
Hjortronkola »
Mangochutney-kola med vit choklad »

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 4/5   Röster: 1 Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Blanda grädde, socker, smör, salt, sirap och honung i en tjockbottnad kastrull och koka upp. Rör om då och då under tiden.
  2. Låt koka på svag värme tills smeten når en temperatur på 122 grader, rör om då och då under tiden. Använd dig av en digital kökstermometer. Har du inte någon termometer kan du även använda dig av kulprovet.
  3. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt hackad mörk choklad och rör tills den smält.
  4. Rör sedan ner krossad turkisk peppar.
  5. Häll kolan i en smord form.
  6. Låt svalna och skär eller klipp kolan i bitar innan den stelnat helt. Förvara svalt.
Hjortronkola

Hjortronkola

av Lisa Lemke
  •  30 min
  •  6 ingr
  •  30 min
  •  6 ingr
Fudge, mjuk chokladkola

Fudge, mjuk chokladkola

av Maud Onnermark
  •  7 ingr
  •  8 ingr
  •  30 min
  •  7 ingr
Chokladkola

Chokladkola

av Alexandra Zazzi
  •  25 min
  •  4 ingr
  •  45 m
  •  16 ingr
  •  30 m
  •  11 ingr
  •  20 m
  •  10 ingr
  •  30 m
  •  16 ingr