Müsli med honung och kokosflingor

Müsli med honung och kokosflingor
Foto: Katja Kristoferson
Linnea Seidel profilbild NY
Linnea Seidel profilbild NY

Müsli med honung och kokosflingor

6 ingredienser

2,5 h

Hemgjord frukostmüsli i en fin burk är en uppskattad present. Detta recept är en bra, inte alltför söt grund som du kan smaksätta med nästan vad som helst. / Linnéa Seidel

Smaksättningsförlag:
torkade tranbär
russin
hackade, torkade aprikoser
hackade katrinplommon
hackade, torkade äppelringar
orostade pumpa- och solroskärnor

Ingredienser

portioner burk
  • 2,5 dl blandade frön (t ex solroskärnor, pumpakärnor, sesamfrön6)
  • 5 dl havregryn
  • 2,5 dl riven kokos
  • 3 msk smör
  • 4 msk honung, flytande
  • 2,5 dl vatten

Gör så här

  1. Värm upp ugnen till 200 grader.
  2. Häll kärnor, frön, havregryn och kokos i en bunke och rör om väl.
  3. Blanda smör, honung och vatten i en kastrull och värm tills smöret och honungen har smält.
  4. Häll den varma vätskan i bunken och blanda ordentligt.
  5. Häll ut müslimassan på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Den får gärna ha lite klumpar i sig men sprid ut den jämnt över hela plåten.
  7. Rosta müslin i cirka 20 minuter, eller tills den fått fin färg.
  8. Se bara upp så att den inte blir bränd.
  9. Ta ut plåten ur ugnen och rör försiktigt om med en gaffel.
  10. Ställ in plåten och stäng av ugnen.
  11. Låt müslin stå och torka på eftervärmen i ugnen i cirka 2 timmar och smaksätt den sedan med till exempel torkad frukt.
  12. Häll upp i en fin burk med tättslutande lock.