Timjandoftande kantarellsoppa

Timjandoftande kantarellsoppa
Foto: TV4

Timjandoftande kantarellsoppa

Av: Linda - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

12 ingredienser

Bjud på en god soppa med grillat bröd till förrätt.

Dryck
Santa Ana Viogner, 73874 på beställningssortimentet. Ett argentinskt vin med bra kryddighet samt en myskdoftande fetma. Bra tips: låt samma vin användas som ”stänk” i soppan.
**
Linda från Stockholm lagade även**

Hjortstek på Älgövis

Italiensk Cheesecake

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 1 l kantareller
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 l hönsbuljong
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 2 äggulor
  • 2 dl vispgrädde
  • salt
  • peppar
  • timjan

Tillbehör

  • bröd, grillat

Gör så här

  1. Rensa svampen.
  2. Fräs svampen och löken tillsammans i ett par matskedar smör.
  3. Låt all vätska koka in.
  4. Pudra över mjölet, rör om, tillsätt vin och buljong under fortsatt omrörning.
  5. Låt sjuda c:a 20 minuter.
  6. Vispa ihop grädde och äggulor och rör ner i soppan.
  7. Smaka av med salt och peppar.
  8. Låt allt bli riktigt varmt, men koka absolut inte.
  9. Servera med grillat bröd.