Fryst mangocheesecake med ricotta och passionsfrukt

Fryst mangocheesecake med ricotta och passionsfrukt
Foto: Linda Lomelino
Linda Lomelino
Linda Lomelino

Fryst mangocheesecake med ricotta och passionsfrukt

9 ingredienser

45 min + 6 h i frys

Fryst mangopassion, en cheesecake på philadelphiaost och ricotta med frisk smak av mango och passionsfrukt. Recept från boken Lomelinos tårtor.

Läs mer om boken

Lomelinos tårtor

Ingredienser

portioner10 - 12 bitar

Digestivebotten

  • 150 g digestivekex
  • 60 g smör, smält

Cheesecakefyllning

  • 300 g färskost
  • 250 g ricotta
  • 4 dl vispgrädde
  • 1,75 dl strösocker
  • 1 tsk citron, skalet, rivet
  • 250 g mango

Dekoration

  • 3 passionsfrukter

Gör så här

Digestivebotten

  1. Mixa kexen till fina smulor.
  2. Blanda smulorna med smält smör och tryck ut degen i botten på en springform, 18–24 cm i diameter. Låt stå i kylen i 20 minuter.

Cheesecakefyllning

  1. Vispa ihop philadelphiaost, ricotta, grädde, socker och citronskal.
  2. Smeten ska börja tjockna men ändå vara så pass lös att den går att hälla.
  3. Häll smeten över bottnen.
  4. Skala mangon, ta bort kärnan och skär fruktköttet i bitar.
  5. Mixa det till en puré.
  6. Ringla mangopurén över cheesecakesmeten och rör sedan om med en sked för att fördela purén i formen.
  7. Låt tårtan stå övertäckt med plastfolie i frysen i 6 timmar.

Dekoration

  1. Ta ut tårtan ur frysen cirka 30 minuter före servering.
  2. Dela passionsfrukterna och gröp ur fruktköttet över tårtan.