Pasta Niçoise med senapsvinägrette och knapriga krutonger

Pasta Niçoise med senapsvinägrette och knapriga krutonger
Foto: TV4

Pasta Niçoise med senapsvinägrette och knapriga krutonger

Av: Lina Gebäck

18 ingredienser

Enkelt och nyttigt pastarätt som är helt rätt en vardag.

Ingredienser

  • 300 g fullkornspasta
  • 4 ägg
  • 0,5 ask sugarsnaps (sockerärtor)
  • 1 förp mizunasallad
  • 0,5 gurka
  • 2 tomater
  • 0,5 rödlök
  • 1 dl kalamataoliver kärnfria
  • 2 förp tonfisk
  • 0,5 förp krutonger

vinägrette

  • 0,75 msk senap
  • 0,75 msk vinäger
  • 0,75 msk honung
  • 5 msk olja
  • 3 msk vatten
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Koka fullkornspasta och hårdkoka äggen. När pastan är klar, häll av vattnet och skölj hastigt med kallt vatten. Skala och skär äggen i klyftor.
  2. Skölj sugar snaps, mizunasallad, gurka och tomater. Skär gurkan i centimetertjocka skivor och sedan i stavar. Skär tomaterna i klyftor och skiva rödlök i tunna ringar eller hacka den grovt. Lägg upp grönsakerna på ett fint salladsfat i väntan på de övriga ingredienserna.
  3. Till vinaigretten blandar du senap, vinäger, honung, olja, vatten, vitlöksklyfta, salt och svartpeppar.
  4. Blanda pasta, grönsaker, kalamatoliver, tonfisk och lägg försiktigt äggen ovanpå. Servera med vinaigrette och krutonger.