Marängblåbärspaj med blåbärs- och havtornssås
Foto: TV4

Marängblåbärspaj med blåbärs- och havtornssås av
Halv åtta hos mig,  


4 Tack för din röst

En paj med massa gott. Maräng och blåbår passar mycket bra till havtorn, visar det sig. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Recept.nu kan därför inte gå i god för receptet.

  1. Smula margarinet i mjölet med fingertopparna. Tillsätt äggula och socker. Arbeta samman till en deg. Den går lätt att göra i matberedare. Sätt ugnen på 175 grader. Kläd en pajform cirka 22 cm i diameter med degen. Nagga bottnen med en gaffel. Ställ formen i kylen cirka 30 minuter. Förgrädda pajskalet cirka 15 minuter i mitten av ugnen.
  2. Mal nötterna eller kör dem tillsammans med hälften av sockret i matberedare. Vispa äggvitorna till hårt skum, tillsätt resten av sockret och vispa tills sockret är löst. Tillsätt socker- och nötblandningen. Vänd försiktigt ner blåbären i marängsmeten. Lägg smeten i pajskalet.
  3. Grädda pajen i mitten av ugnen 20-25 minuter eller tills marängen fått lite färg.
  4. Mosa och passera blåbären. Smaksätt med socker och tillsätt crème fraiche.
  5. Blanda havtornsjuice och vit sirap. Servera pajen tillsammans med de två såserna.
  •  15 ingr

Key limepaj

av Cecilia - Stockholm
  •  11 ingr

Ananaspaj á la Tina

av Agneta - Norrköping
  •  30 min
  •  9 ingr
  •  20 ingr

Key lime pie

av Divya - Stockholm hälsa
  •  3 h
  •  10 ingr
  •  1,5 h
  •  17 ingr

Äppelpaj

av Tommy Andersson
  •  10 ingr

Mors bärpaj

av Halv åtta hos mig - Håkan Svensson
  •  7 ingr
  •  1 h + frystid
  •  18 ingr
  •  25 min
  •  13 ingr
  •  cirka 45 minuter
  •  10 ingr

Hallonsufflé med jordgubbar

av Katarina - Malmö
  •  6 ingr
  •  1h
  •  6 ingr