Mmm lamm söt!

Mmm lamm söt!
Foto: TV4

Mmm lamm söt!

Av: Ligia - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

20 ingredienser

1,5 h

Ugnsstekt lamm i sky serveras med gratinerat sötpotatismos och guasacaca à la Sascha.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 450 g lammstek
  • 1 tsk oregano
  • 2 tsk persilja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 25 g smör

Guasacaca

  • 3 avokador
  • 150 g fryst koriander
  • 1 krm paprikapulver
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 gul lök
  • 1 tsk olivolja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 50 g persilja

Sötpotatismos

  • 5 sötpotatisar
  • 250 g fetaost
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 50 g koriander
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Krydda lammet med salt, oregano, peppar o persilja. Bryn i pannan med smör och lägg i ugnen tills lammet når 60 grader i innertemperatur.
  2. Mixa avokado, koriander, paprikapulver, vitlök, persilja, gul lök, olivolja och vinäger tills det blir en kräm.
  3. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Dela potatisen på längden, potatisen skall lagas i ugn med skal på sedan skalas det bort efteråt, och lägg dem på plåten. Inget smör eller olja används här. Tillaga mitt i ugnen i ca 60 minuter eller tills de är mjuka, låt dem svalna och fortsätt med lammet.
  5. Skala potatisen efter att den har varit i ugnen och blanda den till en puré tillsammans med matlagningsgrädde, koriander, salt och peppar, lägg det i en skål (ugnsfast form) och varva purén med fetaosten (lager på lager). Gratinera i ugnen i ca 15 minuter.