Foto: TV4

Inlagda gröna tomater


De inlagda gröna tomaterna är en gammal goding från Hemmets Kokbok, 1937.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Recept.nu kan därför inte gå i god för receptet.

  • 2 l gröna, jämna tomater

Saltlag

  • 1.5 l vatten
  • 1.5 dl salt

Inkokningslag

  • 800 g socker
  • 4 dl vinättika
  • 2 dl vatten
  • 0.5 tsk hela nejlikor
  • 2 st små bitar kanel
  • 2-3 bitar ingefära
  1. Skölj, torka och nagga tomaterna.
  2. Koka dem sakta i saltlagen i 10 - 15 minuter, halvmjuka.
  3. Låt rinna av.
  4. Koka en klar lag av de övriga ingredienserna.
  5. Lägg i tomaterna och låt småkoka tills de är helt mjuka.
  6. Lägg på väl rengjord burk och häll lagen över.
  7. Förvara kallt.

Annons:

Liknande recept

Syltade kumquats

av Lisa Lemke
  •  20 min
  •  4 ingr

Tomatmarmelad

av Anders Levén
  •  7 ingr

Havtornssill

av Johan Gottberg, Gert Klötzke
  •  17 ingr
  •  42 ingr

Kall inkokt lax

av Ola Stålnacke
  •  9 ingr

Sturehofsill

av Ola Stålnacke
  •  13 ingr

Mynta Chutney stark

av Christian Hellberg
  •  11 ingr