Len chokladkräm med apelsinsallad och hasselnötter

Len chokladkräm med apelsinsallad och hasselnötter
Foto: Sofia Kallner
Caroline Wilbois
Caroline Wilbois

Len chokladkräm med apelsinsallad och hasselnötter

Av: Caroline Wilbois

Från: Biggest loser

7 ingredienser

15 min

Imponera med denna krämigt lena chokladkräm till dessert gjort på avokado och kakao.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 3 apelsiner
  • 2 avokador (mogna)
  • 0,5 dl kakao
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 2 msk honung
  • ev 1 krm chiliflakes
  • 1 dl hasselnötter, rostade ochgrovt hackade

Gör så här

  1. Skölj och zesta skal från apelsinerna. Dela och pressa ut juice från en apelsin.
  2. Skala och dela den andra apelsinen i mindre bitar.
  3. Dela och kärna ur avokadon. Mixa avokado med kakao, vaniljpulver och honung. Tillsätt apelsinjuice tills lagom konsistens. (och chiliflakes om du vill)
  4. Spritsa eller klicka upp chokladkrämen i glas, toppa med hasselnötter, apelsinzest och apelsinbitar.