Knäckig äppelkaka med råkräm
Foto: TV4

Knäckig äppelkaka med råkräm av
Leilas söta jul,  


Baka Leilas knäckiga äppelkaka med kardemumma.Till äppelkakan serverar hon råkräm, en hemlagad vaniljkräm på vaniljstång, äggulor och vispgrädde. Mmm...

Se fler recept från Leilas söta jul

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Äppelkaka
    Rör samman ägg, strösocker och vatten.
  2. Rör ner smält smör.
  3. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i smeten.
  4. Fyll smeten i en välsmord form, lägg på tunna äppelskivor som en solfjäder.
  5. Strö över lite strösocker, grovmalen kardemumma och lägg på några smörklickar.
  6. Grädda kakan i 25-30 minuter till en gyllene färg i 175 grader (varmluft).
  7. Råkräm
    Dela vaniljstången och skrapa ur fröna.
  8. Vispa gulor, strösocker och vaniljfrön ljust och krämigt.
  9. Vispa grädden luftig och vänd ner den i äggsmeten.
  •  1 h
  •  24 ingr
Elisabeths saffransäppelkaka

Elisabeths saffransäppelkaka

av Elisabeth Johansson
  •  10 ingr
Äppelkaka

Gammeldags äppelkaka

av Leila Lindholm
  •  14 ingr
Fredrik parad.

Mormor Ingers äppelkaka

av Fredrik Nylén
  •  2,5 h
  •  16 ingr
Äppelkaka

Äppelkaka

av Nabil Al Fakir
  •  7 ingr
  •  12 ingr

Melontapas

av Leila Lindholm
  •  4 ingr

Melonsallad

av Leila Lindholm
  •  8 ingr
  •  7 ingr