Knäckig äppelkaka med råkräm
Foto: TV4

Knäckig äppelkaka med råkräm av
Leilas söta jul,  


Tack för din röst

Baka Leilas knäckiga äppelkaka med kardemumma.Till äppelkakan serverar hon råkräm, en hemlagad vaniljkräm på vaniljstång, äggulor och vispgrädde. Mmm...

Se fler recept från Leilas söta jul

  1. Äppelkaka
    Rör samman ägg, strösocker och vatten.
  2. Rör ner smält smör.
  3. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i smeten.
  4. Fyll smeten i en välsmord form, lägg på tunna äppelskivor som en solfjäder.
  5. Strö över lite strösocker, grovmalen kardemumma och lägg på några smörklickar.
  6. Grädda kakan i 25-30 minuter till en gyllene färg i 175 grader (varmluft).
  7. Råkräm
    Dela vaniljstången och skrapa ur fröna.
  8. Vispa gulor, strösocker och vaniljfrön ljust och krämigt.
  9. Vispa grädden luftig och vänd ner den i äggsmeten.

Gammeldags äppelkaka

av Leila Lindholm
  •  14 ingr
  •  1 h
  •  24 ingr

Elisabeths saffransäppelkaka

av Elisabeth Johansson
  •  10 ingr
  •  11 ingr
  •  50 m + frystid
  •  10 ingr
  •  12 ingr
  •  7 ingr

Leilas lingonpaj

av Leila Lindholm
  •  13 ingr

Inlagd saffran

av Sébastien Boudet
  •  lagra i några veckor
  •  3 ingr

Chokladsalami

av Elisabeth Johansson
  •  9 ingr
  •  10 ingr

Marmeladgodis

av Ernst Kirchsteiger
  •  35 min
  •  8 ingr

Clementincurd

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  5 ingr

Citrusmarmelad

av Therésia Erneborg
  •  7 ingr