Knäckig äppelkaka med råkräm
Foto: TV4

Knäckig äppelkaka med råkräm av
Leilas söta jul,  


Baka Leilas knäckiga

äppelkaka

med kardemumma.Till äppelkakan serverar hon råkräm, en hemlagad vaniljkräm på vaniljstång, äggulor och vispgrädde. Mmm...

Se fler recept från

Leilas söta jul


Vad tyckte du om receptet? Betyg: 3.6/5   Röster: 5 Tack för din röst
Se i fullskärmsläge Stäng
  1. Äppelkaka
    Rör samman ägg, strösocker och vatten.
  2. Rör ner smält smör.
  3. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i smeten.
  4. Fyll smeten i en välsmord form, lägg på tunna äppelskivor som en solfjäder.
  5. Strö över lite strösocker, grovmalen kardemumma och lägg på några smörklickar.
  6. Grädda kakan i 25-30 minuter till en gyllene färg i 175 grader (varmluft).
  7. Råkräm
    Dela vaniljstången och skrapa ur fröna.
  8. Vispa gulor, strösocker och vaniljfrön ljust och krämigt.
  9. Vispa grädden luftig och vänd ner den i äggsmeten.