Banoffee pie
Foto: TV4

Banoffee pie av
Leilas söta jul,  


Banan, kolasås, brända mandlar och fluffig vispgrädde i Leilas sagolika paj! Receptet ger 10-12 bitar.

Se fler recept från Leilas söta jul

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 4.14/5   Röster: 7 Tack för din röst
  1. Kexbotten
    Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Krossa kexen till små smulor i en mixer och blanda dem med smält smör.
  3. Tryck ut blandningen i botten och upp på kanten av en räfflad pajform med urtagbar botten.
  4. Grädda kexbotten i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Låt svalna.
  5. Fyllning
    Ta bort etiketterna på burkarna och koka den kondenserade mjölken i cirka 2,5 timme-3 timmar i en kastrull med lock (det är viktigt att burkarna hela tiden är täckta med vatten). Ju längre man kokar mjölken desto fastare konsistens.
  6. Ta upp burkarna och låt dem svalna.
  7. Under tiden som mjölken kokar kan du göra de brända mandlarna.
  8. Brända mandlar
    Smält florsockret tillsammans med mandeln tills den knäpper, rör hela tiden.
  9. Ta av från värmen och låt stå och vila i cirka 1 minut.
  10. Strö i resterande florsocker och blanda runt, slå upp på ett bakplåtspapper och separera mandlarna från varandra. Låt svalna.
  11. Hacka mandeln grovt.
  12. Vispa grädden fluffigt och skiva bananerna.
  13. Fyll pajskalet med den nykokta kolan och lägg på ett lager av skivad banan.
  14. Skeda sedan över grädden och toppa med mandel och riven mörk choklad.
Banana cream pie

Banana cream pie

av Leila Lindholm
  •  11 ingr
Glutenfri banoffe pie

Glutenfri banoffee pie

av Jessica Frej, Maria Blohm
  •  12 ingr
  •  6 ingr
American apple pie

American apple pie

av Leila Lindholm
  •  1h 35 min
  •  15 ingr
key lime pie

Key lime pie

av Divya - Stockholm hälsa
  •  3 h
  •  10 ingr
  •  35 min
  •  37 ingr
  •  8 ingr
Körsbärsclafouti

Körsbärsclafouti

av Leila Lindholm
  •  12 ingr

Melontapas

av Leila Lindholm
  •  4 ingr

Melonsallad

av Leila Lindholm
  •  8 ingr
  •  7 ingr