Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Kladdkaka, Leilas recept


Leilas kladdkaka är riktigt seg och god. Detta kladdkaksrecept är en dröm för alla som älskar choklad.

Fler recept

Leila Lindholm »

Leilas kladdkaka

  • 50 g smör
  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl farinsocker
  • 0.5 dl matolja
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 4 msk mörk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt
  • 50 g mörk kvalitetschoklad 70%
  1. Leilas kladdkaka
    Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret.
  2. Smörj och bröa en form med löstagbar botten.
  3. Vispa ägg och socker poröst.
  4. Rör ner smör och olja i äggsmeten.
  5. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker, salt och vänd ner i smeten.
  6. Häll smeten i formen och strö över grovt krossade chokladbitar.
  7. Grädda kakan i cirka 30 minuter. Pudra med florsocker och servera såklart med lättvispad grädde.

Annons:

Leilas kärleksmums

av Leila Lindholm
  •  30 min
  •  12 ingr

Hallonbomb med schackspel

av Veronica Smedh
  •  2 h
  •  32 ingr

Leilas hi-hat cupcakes

av Leila Lindholm
  •  17 ingr

Kladdkaka

av Markus Aujalay
  •  20 min
  •  7 ingr

Chokladcupcakes

av Leila Lindholm
  •  35 min
  •  10 ingr
  •  9 ingr

Dubbel sockerkaka med choklad

av Elisabeth Johansson
  •  15 ingr