Rödvinssås med chili och balsamvinäger
av
Leilas mat,  


25 min 8 Tack för din röst

Rödvinssås är lyxigt och smakrik. Detta recept på rödvinssås passar utmärkt till både kött och fågel.

  1. Rödvinssås
    Hacka chilin. Skala och hacka löken och vitlöken. Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek mörkbrunt tillsammans med rosmarinen.
  2. Tillsätt rödvin, vatten, socker, kalvfond och vinäger.
  3. Reducera (koka ner) rödvinssåsen till hälften och sila sedan genom en finmaskig sil.
  4. Blanda majsstärkelsen med det kalla vattnet och red av den silade rödvinssåsen.

Rödvinssås

av Leif Mannerström
  •  9 ingr

Anders rödvinssås

av Anders Östblom
  •  45 min
  •  9 ingr
  •  8 ingr

Entrecote på Sidvalls vis

av Robin - Örebro
  •  35-40 min
  •  21 ingr
  •  50 min
  •  37 ingr

Örtvinägrett

av Fredrik Eriksson
  •  15 min
  •  9 ingr

Knäcksås med flingsalt

av Jennie Walldén
  •  7 ingr
  •  20 min
  •  13 ingr
  •  8 ingr

Panzanellasallad

av Paolo Roberto
  •  30 min
  •  16 ingr

Eriks marängdessert

av Erik Lallerstedt
  •  10 min
  •  8 ingr