Helstekt entrecôte
Foto: TV4

Helstekt entrecôte av
Leilas mat,  


8

Helstekt entrecôte är en favorit hos många. Enkelt att laga och festligt och gott att bjuda på!

Använd en stektermometer till detta recept.
Medium/rare = 56 grader
Medium = 60 grader
Well done = 66 grader

Låt alltid köttet bli rumstempererat innan det ska stekas. Aldrig kylskåpskallt kött direkt i pannan/ugnen! Det är då man lätt får en grå rand runt stekytan. Temperaturen i stekpannan sjunker dessutom hastigt och köttet börjar koka istället för att steka.

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 1.96/5   Röster: 24 Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Sätt ugnen på 70 grader.
  2. Hacka vitlöken och örterna och strö ut på en bricka, salta och peppra.
  3. Gnid in köttet i lite olivolja och rulla det i kryddorna.
  4. Bryn köttet i en stekpanna med olja.
  5. Sätt en stektermometer i köttet och stek på en plåt i ugnen till önskad innertemperatur (se tipsrutan).
  6. Låt köttet vila i 10 minuter innan servering.
  7. Skiva köttet i tunna skivor och krydda snittytan med flingsalt och svartpeppar.
  •  14 ingr
helgrillad entrecote

Helgrillad entrecote

av Leila Lindholm
  •  7 ingr
Helstekt entrecôte med tillbehör

Helstekt entrecôte med tillbehör

av Bonniers kokbok (flera kockar)
  •  11 ingr
  •  22 ingr
  •  1,5 h
  •  15 ingr

Melontapas

av Leila Lindholm
  •  4 ingr

Melonsallad

av Leila Lindholm
  •  8 ingr
  •  7 ingr