Leilas otroligt goda saffranskaka
Foto: TV4

Leilas otroligt goda saffranskaka av
Leilas jul,  


45 min

Baka smarrig saffranskaka med smak av rom och gyllengul saffran efter Leilas recept.

Knepet till att lyckas med din saffranskaka är att vispa ägg och strösocker riktigt, riktigt luftigt. Man får aldrig vispa ner mjölet, då blir kakan gummiaktig i konsistensen. Mjölet ska vändas ner i smeten. /Leila

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Leilas saffranskaka
    Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
  3. Smält smöret tillsammans med saffran, rör i mjölk och rom, blanda det med äggsmeten.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
  5. Smöra och bröa en sockerkaksform med smör och kokosflingor. Fyll med smeten.
  6. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
  7. Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller ett brödgaller. Pudra över florsocker vid servering.
Mjuk lingonpepparkaka

Mjuk lingonpepparkaka

av Leila Lindholm
  •  50 min
  •  14 ingr
  •  16 ingr
  •  11 ingr
Äggkringlor

Äggkringlor

av recept.nu
  •  9 ingr
  •  10 ingr
GI-Saffranskaka

GI-Saffranskaka

av GI Viktkoll
  •  55 min
  •  10 ingr
Kryddig kaka

Kryddig kaka

av recept.nu
  •  10 ingr
Kryddstjärnor

Kryddstjärnor

av recept.nu
  •  14 ingr

Melontapas

av Leila Lindholm
  •  4 ingr

Melonsallad

av Leila Lindholm
  •  8 ingr
  •  7 ingr
  •  13 ingr
  •  11 ingr
Leilas knäck med choklad

Leilas knäck med choklad

av Leila Lindholm
  •  11 ingr