Foto: TV4

Sticky spareribs med home fries och tomat- & ananassalsa


6

Revben som är kokta och grillade ser läckra ut och är otroligt goda.

Tips!
Tiden kan variera beroende på ugn. Har man en ugn utan varmluft bör man höja temperaturen till 225-250 grader. Griljera tills glazen har fått fin färg och torkat in lite.

  • 5 kg tunna revbensspjäll (färska)
  • 3 st gula lökar
  • 0.5 st vitlök
  •   salt
  •   hela svartpepparkorn

Sticky BBQ glaze

  • 2 dl ljust muscovado socker
  • 2 dl japansk soja
  • 2 dl flytande honung
  • 2 dl ketchup
  • 2 st tumstora knölar färsk ingefära
  • 4 st vitlöksklyftor

Tomat- och ananassalsa

  • 1 st färsk ananas (alt. burk ananas)
  • 6 st tomater
  • 1 kruka koriander
  • 1 st röd chili
  • 2 msk flytande honung
  • 3 msk olivolja
  •   salt
  •   svartpeppar från kvarn

Home fries

  • 10 st bakpotatis
  •   olivolja
  •   flingsalt
  1. Sticky BBQ glaze
    Blanda muscovado socker, soja, honung och ketchup i en bunke.
  2. Skala och riv ingefära och vitlök och blanda i glazen.
  3. Tomat- och ananassalsa
    Skala, skiva och tärna ananasen.
  4. Tärna tomaterna och finhacka koriander och chili.
  5. Smaksätt med olivolja, honung, salt och peppar.
  6. Home fries
    Skär potatis med skal i stavar till tjocka pommes frites och sprid ut på en plåt.
  7. Ringla över olivolja, salta och blanda. Rosta i ugnen, cirka 30 min.
  8. Sticky spareribs
    Koka upp en stor kastrull med vatten, lökklyftor, hela vitlöksklyftor, salt och svartpepparkorn.
  9. Dela revbenen på mitten så att de ryms i kastrullen och koka dem långsamt i 1,5 timme.
  10. Sätt ugnen på 200 grader.
  11. Ta upp köttet och torka det med hushållspapper, lägg spjällen på en ugnsplåt och pensla med BBQ glaze (recept nedan).
  12. Griljera spjällen i ugnen, cirka 30 min. (Pensla gärna glaze en gång till under griljering)

Annons:

Liknande recept

Sticky BBQ glaze

av Leila Lindholm
  •  6 ingr
  •  15 ingr
  •  20 ingr

Tomat- och ananassalsa

av Leila Lindholm
  •  8 ingr
  •  12 ingr
  •  1h 30 min
  •  13 ingr
  •  20 ingr