Foto: TV4

Leilas salta pizzasnurror


Pizzasnurror är det perfekta drinktilltugget, små och naggande goda. Sardell och fårost bidrar med den goda sältan. När man skivar rullen är det lätt hänt att skivorna blir hoptryckta och avlånga. Använd därför en vass sågtandad kniv och såga igenom rullen. /Leila Lindholm

Receptet ger ca 100 små snurror.

Här hittar du Pizza med surdeg, grundrecept.

Så väljer du ekorätt i fiskdisken >>

  • 1 sats pizzadeg (se grundrecept)
  • 2 klyftor vitlök
  • 0.5 kruka färsk oregano
  • 0.5 kruka rosmarin
  • 2 st sardellfiléer
  • 100 g mjukt smör
  • 1 msk honung
  • 60 g parmesanost
  • 100 g fårost
  •   vatten till pensling
  •   flingsalt
  1. Gör pizzadegen enligt grundreceptet och låt den jäsa.
  2. Sätt ugnen på 250 grader.
  3. Pressa vitlöksklyftorna, finhacka oreganon och rosmarin och mosa sönder sardellfiléerna. Blanda det med mjukt smör och finriven parmesanost och smulad fårost.
  4. Kavla ut degen till en tunn rektangel.
  5. Bred ut kryddsmöret över degen.
  6. Pensla den ena långsidan med lite vatten.
  7. Rulla ihop degen till en tajt rulle från den andra långsidan.
  8. Skär degen i tunna skivor med en vass kniv och lägg snurrorna på en plåt med bakplåtspapper.
  9. Strö över lite flingsalt.
  10. Grädda snurrorna gyllene i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

Annons:

Liknande recept

Pistagekanter

av Anders Levén
  •  7 ingr
  •  9 ingr
  •  8 ingr

Pizzasnurror

av recept.nu
  •  17 ingr

Marinerade jordgubbar till ostbrickan

av Tommy Myllymäki, Lisa Lemke
  •  8 ingr
  •  7 ingr

Ört- och dijonsås

av Leila Lindholm
  •  7 ingr