Fyllt picknickbröd med getost och salami á la Leila
Foto: TV4

Fyllt picknickbröd med getost och salami á la Leila av
Leila bakar,  


Tack för din röst

Något som är perfekt att ta med på picknicken är detta getost- och salamifyllda bröd. Recept av Leila Lindholm.

  1. Smula jästen i en bunke och lös upp med vatten, olivolja, honung, flingsalt och finhackad rosmarin.
  2. Blanda i durumvetemjöl och sedan vetemjöl lite i taget tills degen går ihop till en elastisk deg.
  3. Jäs den i bunken under bakduk i cirka 30 minuter.
  4. Tryck ut degen till en rektangel, cirka 1 cm tjock. Kavla inte, för då trycker man ut all luft.
  5. Skiva mozzarellan och varva den med smulad getost, prosciutto, oliver och finhackad rosmarin över degen.
  6. Rulla ihop till en rulle och mjöla brödet.
  7. Sätt ugnen på 250 grader.
  8. Lägg kransen på en plåt med bakplåtspapper och jäs den under bakduk i cirka 30 minuter.
  9. Ställ in plåten i mitten av ugnen och sänk värmen till 200 grader. Grädda brödet i 20-25 minuter.

Pan bagnat

av Leila Lindholm
  •  12 ingr

Dinkelbullar

av Leila Lindholm
  •  2h 25 min
  •  15 ingr

Riddarns pumpernickel

av Johan Sörberg
  •  12 ingr

Bagels

av Johan Sörberg
  •  1h 45 min
  •  7 ingr
  •  9h 5 min
  •  13 ingr

Bagels

av Tommy Myllymäki
  •  7 ingr
  •  10 ingr

Stompa (Stekpannebröd)

av Leila Lindholm
  •  7 ingr

Stompa

av Ernst Kirchsteiger
  •  6 ingr
  •  10 ingr

Pers kumminknäcke

av Per Morberg
  •  9 ingr
  •  1h 45 min
  •  12 ingr

Pers piroger

av Per Morberg
  •  9 ingr