Gåslever crostini

Gåslever crostini
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Gåslever crostini

10 ingredienser

Crosinis kan man göra med olika pålägg. Här är det gåslever som får toppa crostinin.

Tips:
För att äpplena ska bli riktigt bra måste man ha ett äpple av syrlig sort, jag rekommenderar bestämt Granny Smith äpplet!

Ingredienser

portioner
  • 1 förp gåslever parfait (Bloc de Foi gras) [200 g]
  • 2 Granny Smith äpple
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 1 citron
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 smal baguette
  • 2 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skiva baguetten i tunna skivor och pensla dem med smält smör och olja, salta försiktigt med flingsalt.
  3. Rosta dem gyllene i ugnen och låt de svalna.
  4. Koka upp socker och vatten, tag av från värmen och pressa i citronsaft, tillsätt olivoljan.
  5. Skiva äpplet supertunt och lägg det i lagen, låt gärna marinera en stund.
  6. Lägg en skiva gåslever på crostinin, toppa med lite marinerat äpple.