Ugnsrostad tomat på kvist med franska bönor

Ugnsrostad tomat på kvist med franska bönor
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Ugnsrostad tomat på kvist med franska bönor

9 ingredienser

Rostade grönsaker med franska bönor är en fröjd för både ögat och magen.

Ingredienser

portioner
  • 1 kvist cocktailtomater (tomaterna ska sitta kvar på kvisten) (Riktigt röda och gärna små!)
  • 1 ask haricots verts
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 msk olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen
  • 1 kruka basilika
  • crema di balsamico
  • 1 bit manchego, ost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
  2. Lägg tomaterna (behåll kvisten) och hericot vert på en plåt och ringla över olivolja.
  3. Strö över tunt skivad vitlök och krydda med salt och peppar.
  4. Rosta grönsakerna i cirka 10 minuter.
  5. Servera varma med plockade basilikablad, hyvlad manchego ost och några droppar Crema di Balsamico.