Jordgubbs- och rabarberkräm
Foto: TV4

Jordgubbs- och rabarberkräm av
Leila bakar,  


6 Tack för din röst

Det är väldigt gott med kräm som mellanmål. Gör kräm på sommarens talanger, jordgubbar och rabarber.

  1. Skala rabarbern lätt och skär i cirka 2 cm stora bitar.
  2. Skölj och snoppa jordgubbarna och halvera dem.
  3. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Tvätta citronen, riv skalet och pressa ur saften.
  4. Blanda rabarber, jordgubbar, vaniljfrön- och stång, citron (saft och skal), fläderblomssaft, strösocker och vatten i en stor kastrull. Låt det sjuda i cirka 10 minuter tills rabarberbitarna börjar mjukna mjuka.
  5. Blanda potatismjölet med kallt vatten och red krämen.
  •  11 ingr

Belgiska chokladvåfflor

av Leila Lindholm
  •  4 ingr

Cillas rabarbertartelett med glass

av Cecilia och Björn - Stockholm
  •  45 min
  •  17 ingr

Chokladpavlova, mini

av Leila Lindholm
  •  9 ingr
  •  19 ingr
  •  6 ingr

Krispig äppelpaj

av Katarina Ångström Isacsson
  •  8 ingr

Frukt- och blomchips

av Anders Levén
  •  5 ingr

Smaken av svensk sommar

av Christian Hellberg, Camilla Läckberg
  •  15 ingr
  •  6 ingr
  •  8 ingr