Foto: TV4

Jordgubbs- och rabarberkräm


6

Det är väldigt gott med kräm som mellanmål. Gör kräm på sommarens talanger, jordgubbar och rabarber.

  • 1 l rabarber
  • 1 l jordgubbar
  • 0.5 st vaniljstång
  • 1 st citron, saft och skal
  • 0.5 dl fläderblomssaft (koncentrerad)
  • 1.5 dl strösocker
  • 1.5 dl vatten

Redning:

  • 2 msk potatismjöl
  • 0.5 dl kallt vatten
  1. Skala rabarbern lätt och skär i cirka 2 cm stora bitar.
  2. Skölj och snoppa jordgubbarna och halvera dem.
  3. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Tvätta citronen, riv skalet och pressa ur saften.
  4. Blanda rabarber, jordgubbar, vaniljfrön- och stång, citron (saft och skal), fläderblomssaft, strösocker och vatten i en stor kastrull. Låt det sjuda i cirka 10 minuter tills rabarberbitarna börjar mjukna mjuka.
  5. Blanda potatismjölet med kallt vatten och red krämen.

Annons:

Liknande recept

  •  30 min
  •  8 ingr
  •  7 ingr
  •  18 ingr
  •  7 ingr