Jordgubbs- och rabarberkräm
Foto: TV4

Jordgubbs- och rabarberkräm av
Leila bakar,  


6

Det är väldigt gott med kräm som mellanmål. Gör kräm på sommarens talanger, jordgubbar och rabarber.

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 2/5   Röster: 1 Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Skala rabarbern lätt och skär i cirka 2 cm stora bitar.
  2. Skölj och snoppa jordgubbarna och halvera dem.
  3. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Tvätta citronen, riv skalet och pressa ur saften.
  4. Blanda rabarber, jordgubbar, vaniljfrön- och stång, citron (saft och skal), fläderblomssaft, strösocker och vatten i en stor kastrull. Låt det sjuda i cirka 10 minuter tills rabarberbitarna börjar mjukna mjuka.
  5. Blanda potatismjölet med kallt vatten och red krämen.
  •  11 ingr
Belgiska chokladvåfflor

Belgiska chokladvåfflor

av Leila Lindholm
  •  4 ingr
Cillas rabarbertartelett med glass

Cillas rabarbertartelett med glass

av Cecilia och Björn - Stockholm
  •  45 min
  •  17 ingr

Melontapas

av Leila Lindholm
  •  4 ingr

Melonsallad

av Leila Lindholm
  •  8 ingr
  •  7 ingr
  •  12 ingr
Leilas banankaka

Leilas banankaka

av Leila Lindholm
  •  40 min
  •  11 ingr
Leilas franska macarons

Leilas franska macarons

av Leila Lindholm
  •  23 ingr
Leilas bounty cupcakes

Bounty cupcakes med kokos

av Leila Lindholm
  •  20 ingr