Ullas spröda knäckebröd
Foto: TV4

Ullas spröda knäckebröd
av
Leilas jul,  


1h 20 min

Det här knäckebrödet bakar jag ofta till ostbrickan, både till jul och midsommar. Det ska vara riktigt sprött och krispigt så kavla ut det riktigt papperstunt.

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
  1. Värm mjölk, honung, sirap, salt och kryddor som har stötts i mortel till max 37 grader.
  2. Smula jästen i en bunke och lös upp den i degvätskan.
  3. Tillsätt lite mjöl i taget tills den går ihop och blir en mjuk och elastisk deg. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Låt degen jäsa i bunke under bakduk i cirka 60 minuter.
  5. Kavla ut runda super tunna kakor på ett väl mjölat bakbord och nagga dem med gaffel.
  6. Grädda i mitten av ugnen i 2-3 minuter tills brödet fått lite färg, vänd sedan bröden upp och ner och grädda någon minut till. Låt svalna på brödgaller.
Leilas filmjölkslimpa

Leilas filmjölkslimpa

av Leila Lindholm
  •  1h
  •  16 ingr
Wivis knäckebröd

Wivis knäckebröd

av Lisa Lemke
  •  11 ingr
Supergod baguette

Supergod baguette

av Leila Lindholm
  •  7h 35 min
  •  11 ingr
Dinkelbullar

Dinkelbullar

av Leila Lindholm
  •  2h 25 min
  •  15 ingr
Min goda Formfranska

Min goda Formfranska

av Leila Lindholm
  •  2h
  •  12 ingr
  •  1h 35 min
  •  22 ingr
  •  3h 5 min
  •  13 ingr
  •  13 ingr
  •  11 ingr
Leilas knäck med choklad

Leilas knäck med choklad

av Leila Lindholm
  •  11 ingr

Melontapas

av Leila Lindholm
  •  4 ingr

Melonsallad

av Leila Lindholm
  •  8 ingr
  •  7 ingr