Foto: TV4

Ullas spröda knäckebröd


1h 20 min

Det här knäckebrödet bakar jag ofta till ostbrickan, både till jul och midsommar. Det ska vara riktigt sprött och krispigt så kavla ut det riktigt papperstunt.

Till 24 knäckebröd:

  • 5 dl mjölk
  • 0,5 msk honung
  • 0.5 msk ljus sirap
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1 tsk hel kummin
  • 10 g färsk jäst
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 dl fint rågmjöl
  • 7 dl grahamsmjöl
  1. Värm mjölk, honung, sirap, salt och kryddor som har stötts i mortel till max 37 grader.
  2. Smula jästen i en bunke och lös upp den i degvätskan.
  3. Tillsätt lite mjöl i taget tills den går ihop och blir en mjuk och elastisk deg. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Låt degen jäsa i bunke under bakduk i cirka 60 minuter.
  5. Kavla ut runda super tunna kakor på ett väl mjölat bakbord och nagga dem med gaffel.
  6. Grädda i mitten av ugnen i 2-3 minuter tills brödet fått lite färg, vänd sedan bröden upp och ner och grädda någon minut till. Låt svalna på brödgaller.

Annons:

  •  9 ingr

Tinas Pernodsill

av Tina Nordström
  •  10 ingr

Pannbröd

av recept.nu
  •  7 ingr
  •  10 ingr
  •  22 ingr

Knäckebröd från Äppelviken

av Anna och Fanny Bergenström
  •  9 ingr

Knäckebröd

av Anders Levén
  •  2h 30 min
  •  9 ingr