Surdeg (grundrecept) av
Leilas jul,  


0h

Surdegen är bra för brödets struktur, smak och hållbarhet.

En surdeg består enbart av vatten och mjöl. Låter man detta stå ute i rumstemperatur ett tag så bildas mjölksyrebakterier och naturliga jästsvampar. Att baka med vanlig jäst och surdeg samtidigt är ett enkelt och bra sätt för alla som vill baka ett riktigt gott surdegsbröd hemma.

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Blanda 2 deciliter vatten med 2.5 deciliter rågmjöl i en bunke. Plasta in och låt stå i rumstemperatur i två dygn.
  2. Efter att degen vilat i två dygn, tillsätt 1 deciliter vatten och 1 deciliter rågmjöl. Plasta in och låt stå i rumstemperatur i ytterligare ett dygn.
  3. Tillsätt på den fjärde dagen 1 deciliter vatten och 1 deciliter rågmjöl. Plasta in och låt stå i rumstemp i ett dygn.
  4. Efter ett dygn är surdegen färdig att börja baka med.
Supergod baguette

Supergod baguette

av Leila Lindholm
  •  7h 35 min
  •  11 ingr
  •  2h 50 min
  •  11 ingr
Leilas franska lantbröd

Leilas franska lantbröd

av Leila Lindholm
  •  7 ingr
  •  8 ingr
Jättegod sirapslimpa

Jättegod sirapslimpa

av Leila Lindholm
  •  7 ingr
  •  1h 35 min
  •  22 ingr

Melontapas

av Leila Lindholm
  •  4 ingr

Melonsallad

av Leila Lindholm
  •  8 ingr
  •  7 ingr
  •  13 ingr
  •  11 ingr
Leilas knäck med choklad

Leilas knäck med choklad

av Leila Lindholm
  •  11 ingr