Foto: TV4

Klassiska engelska scones


10 min8

Överraska med klassiska scones. Går snabbt att svänga ihop och doftar härligt på frukostbrickan.

  • 7.5 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 0.5 dl råsocker
  • 125 g kallt smör
  • 1 st ekologiskt ägg
  • 2 dl mjölk 3%
  •   ekologiskt ägg, mandelspån och råsocker till pensling
  1. Sätt ugnen på 250 grader, varmluft.
  2. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och råsocker i en bunke.
  3. Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna.
  4. Vispa samman ägg och mjölk.
  5. Blanda vätskan med de torra ingredienserna till en deg.
  6. Platta ut degen, cirka 3 centimeter tjock på mjölat bakbord och skär dem i trekantiga bitar.
  7. Lägg på en plåt med bakplåtspapper, pensla med ägg och strö över mandelspån och råsocker.
  8. Grädda tills sconesen får en gyllene färg, cirka 10-15 minuter.

Annons:

Liknande recept

  •  20 min
  •  9 ingr
  •  10 ingr
  •  11 ingr

Edd Kimbers engelska scones

av Lisa Lemke, Tommy Myllymäki
  •  1,5 h
  •  10 ingr

Scones

av recept.nu
  •  5 ingr

Buttermilk scones

av Anette Rosvall
  •  9 ingr

Scones i muffinsformar

av Linnéa Seidel
  •  ca 20 min
  •  7 ingr

Les croissants

av Sébastien Boudet
  •  8 ingr