Limoncello classico
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Limoncello classico av
Leilas Country Living,  


Limoncello är en traditionell digestif som serveras i södra Italien och längs med Amalfikusten, gärna efter en riktigt god middag. Den kan göras både på hela citroner och på citronskal. Likören är sötsyrlig och när den är färdig är den ljust gul i färgen. /Leila

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
  1. Tvätta och skala citronerna med en potatisskalare utan att det vita under skalet följer med. Pressa saften ur frukten.
  2. Lägg skalen i en stor glasburk tillsammans med silad citronsaft, sockerlag och vodka. Rör om.
  3. Låt blandningen stå svalt i 3 – 5 dygn, sila bort skalen och förvara likören i glasburk eller flaska. Det är fint att garnera med citroner vid servering.
Turbo cheesecake

Turbo cheesecake

av Leila Lindholm
  •  11 ingr
  •  9 ingr
Sommarsallad

Sommarsallad

av Leila Lindholm
  •  10 ingr
  •  9 ingr
helgrillad entrecote

Helgrillad entrecote

av Leila Lindholm
  •  7 ingr
Fidel Castro

Fidel Castro

av Leila Lindholm
  •  5 ingr
Rabarbersemifreddo

Rabarbersemifreddo

av Leila Lindholm
  •  8 ingr

Melontapas

av Leila Lindholm
  •  4 ingr

Melonsallad

av Leila Lindholm
  •  8 ingr
  •  7 ingr