Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Limoncello classico


Limoncello är en traditionell digestif som serveras i södra Italien och längs med Amalfikusten, gärna efter en riktigt god middag. Den kan göras både på hela citroner och på citronskal. Likören är sötsyrlig och när den är färdig är den ljust gul i färgen. /Leila

  • 1 st stor burk eller kanna
  • 10 st ekologiska citroner
  • 5 dl sockerlag (2 delar socker, 1 del vatten)
  • 750 ml vodka
  1. Tvätta och skala citronerna med en potatisskalare utan att det vita under skalet följer med. Pressa saften ur frukten.
  2. Lägg skalen i en stor glasburk tillsammans med silad citronsaft, sockerlag och vodka. Rör om.
  3. Låt blandningen stå svalt i 3 – 5 dygn, sila bort skalen och förvara likören i glasburk eller flaska. Det är fint att garnera med citroner vid servering.

Annons:

  •  1h
  •  8 ingr

Björnbärsmarmelad

av Leila Lindholm
  •  5 ingr

Fläderblomssaft

av Linnéa Seidel
  •  5 ingr

Julkryddad snaps

av recept.nu
  •  6 ingr