Kladdkaka, Leilas recept

Kladdkaka, Leilas recept
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Kladdkaka, Leilas recept

Av: Leila Lindholm

Från: Leilas middagstips

13 ingredienser

45 m

Leilas kladdkaka är riktigt seg och god. Detta kladdkaksrecept är en dröm för alla som älskar choklad.

Ingredienser

portioner6 - 8

Leilas kladdkaka

  • 50 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl farinsocker
  • 0,5 dl matolja
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 krm salt
  • 50 g mörk choklad 70 % (hög kvalitet)
  • smör, till formen
  • ströbröd, till formen

Gör så här

Leilas kladdkaka

  1. Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret.
  2. Smörj och bröa en form med löstagbar botten.
  3. Vispa ägg och socker poröst.
  4. Rör ner smör och olja i äggsmeten.
  5. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker, salt och vänd ner i smeten.
  6. Häll smeten i formen och strö över grovt krossade chokladbitar.
  7. Grädda kakan i cirka 20-30 minuter, håll koll mot slutet så du får din önskade konsistens. Pudra med florsocker och servera såklart med lättvispad grädde.