Foto: TV4

Sega maränger


1h 10 min

Riktigt goda maränger med choklad!

  • 7 st ekologiska äggvitor
  • 5.25 dl strösocker
  • 100 g mörk kvalitetschoklad 70%
  1. Sätt ugnen på 130 grader, varmluft.
  2. Blanda äggvita och strösocker i en rostfri bunke.
  3. Sänk ned bunken i vattenbad och värm marängen till 60-65 grader under konstant vispning, kontrollera temperaturen med hjälp av en stektermometer.
  4. Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen med en elvisp tills den kallnat, enklast i en bakmaskin. Stanna inte vispen förrän det är färdigt, då finns risk att marängen sjunker ihop!
  5. Smält chokladen och blanda den, endast lite, med marängen.
  6. Klicka ut marängen med hjälp av två skedar på en plåt med bakplåtspapper.
  7. Grädda dem i ugnen i 45-55 minuter, marängerna ska vara sega lite i mitten.

Annons:

Liknande recept

Nöttoppar med choklad

av Monika Ahlberg
  •  45 min
  •  5 ingr

Franska marängcupcakes

av Leila Lindholm
  •  9 ingr
  •  7 ingr
  •  10 ingr

Leilas kärleksmums

av Leila Lindholm
  •  30 min
  •  12 ingr

Brownies

av Elisabeth Johansson
  •  9 ingr
  •  7 ingr

Christmas cupcakes

av Leila Lindholm
  •  35 min
  •  15 ingr