Sega maränger
Foto: TV4

Sega maränger av
Leila bakar,  


1h 10 min

Riktigt goda maränger med choklad!

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 3.38/5   Röster: 13 Tack för din röst
  1. Sätt ugnen på 130 grader, varmluft.
  2. Blanda äggvita och strösocker i en rostfri bunke.
  3. Sänk ned bunken i vattenbad och värm marängen till 60-65 grader under konstant vispning, kontrollera temperaturen med hjälp av en stektermometer.
  4. Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen med en elvisp tills den kallnat, enklast i en bakmaskin. Stanna inte vispen förrän det är färdigt, då finns risk att marängen sjunker ihop!
  5. Smält chokladen och blanda den, endast lite, med marängen.
  6. Klicka ut marängen med hjälp av två skedar på en plåt med bakplåtspapper.
  7. Grädda dem i ugnen i 45-55 minuter, marängerna ska vara sega lite i mitten.
Marängsviss à la Kicki

Marängsviss à la Kicki

av Kicki - Malmö
  •  17 ingr
Citronmaräng

Citronmaräng

av Björn Frantzén
  •  50 min
  •  4 ingr
  •  12 ingr
  •  41 ingr
Franska marängcupcakes

Franska marängcupcakes

av Leila Lindholm
  •  9 ingr
Rosa maränghjärtan

Rosa maränghjärtan

av Leila Lindholm
  •  4 ingr
  •  7 ingr

Melontapas

av Leila Lindholm
  •  4 ingr

Melonsallad

av Leila Lindholm
  •  8 ingr
  •  7 ingr
  •  12 ingr
Leilas banankaka

Leilas banankaka

av Leila Lindholm
  •  40 min
  •  11 ingr
Leilas franska macarons

Leilas franska macarons

av Leila Lindholm
  •  23 ingr
Leilas bounty cupcakes

Bounty cupcakes med kokos

av Leila Lindholm
  •  20 ingr