Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Leilas jättegoda kolasnittar


Härligt goda och sega kakor med kolasmak.

1 sats blir 25 kakor.

  • 100 g mjukt smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 2.25 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk malen ingefära
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smör, strösocker och sirap krämigt.
  3. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och malen ingefära och vänd ner det i smeten.
  4. Dela degen och rulla ut till två längder.
  5. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite. Räffla med en gaffel.
  6. Grädda längderna gyllene i mitten av ugnen i 12-15 minuter.
  7. Låt dem svalna en aning och skär sedan längderna på snedden. Låt kolasnittarna svalna på plåten.

Annons:

Jättegoda kolasnittar

av Leila Lindholm
  •  7 ingr

Kolasnittar

av Johan Sörberg
  •  20 min
  •  5 ingr
  •  ca 25 minuter
  •  6 ingr

Killarnas kolasnittar

av Anette Rosvall
  •  6 ingr

Choklad vs kola

av Alexandra Larsson
  •  30 min
  •  7 ingr
  •  12 ingr
  •  12h 55 min
  •  12 ingr
  •  12 ingr