Foto: TV4

Budapestbakelse med mandel och färska bigarråer


  • 5 st äggvitor
  • 1.75 dl socker
  • 60 g mandel
  • 0.5 dl majsstärkelse (maizena)
  • 1 dl florsocker
  • 50 g mandelspån
  • 1 st vaniljstång
  • 5 dl vispgrädde
  • 5 dl bigarråer
  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Vispa äggvitor och socker fluffigt som till en maräng. Börja med ca 20 % av sockret och när marängen börjar gå ihop, höj hastigheten och ha i resten av sockret lite i taget.
  3. Hacka hälften av mandeln grovt.
  4. Mal resten i en mandelkvarn eller hacka den mycket fint.
  5. Vänd ner all mald och hackad mandel i marängen tillsammans med maizena och florsocker.
  6. Spritsa ut långa strängar tätt bredvid varandra på en plåt med bakplåtspapper, så att en rektangulär botten bildas.
  7. Strö över mandelspånen över marängbottnen.
  8. Grädda i bottnen i ugnen i cirka 15 minuter.
  9. Låt svalna.
  10. Vänd upp och ner på ett bakplåtspapper.
  11. Vispa grädden fluffigt
  12. Blanda i vaniljstångens urskrapade frön i grädden.
  13. Bred ut grädden över bottnen.
  14. Strö urkärnade bigarråer över grädden. Spara några hela till garnering.
  15. Rulla ihop med vispad grädde och bigarråer. Ta hjälp av bakplåtspappret när du rullar.
  16. Lägg rullen med skarven neråt
  17. Pudra med florsocker.
  18. Skär i skivor till bakelser och dekorera.

Annons:

  •  55 min
  •  14 ingr

Inas sommartårta

av Ina Drakfors
  •  29 ingr

Mitt köks jordgubbstårta

av Christina Gyllner
  •  12 ingr

Franska marängcupcakes

av Leila Lindholm
  •  9 ingr
  •  12 ingr
  •  25 min
  •  12 ingr

Croissant aux amandes

av Sébastien Boudet
  •  11 ingr

Prinsesstårta

av Malin Landqvist
  •  22 ingr