Foto: TV4

Kokostoppar


35 min

Försvinnande goda!

  • 50 g smör
  • 2 st ekologiska ägg
  • 1 dl strösocker
  • 5.5 dl kokosflingor
  • 1 st lime, rivet skal
  • 1 msk Amaretto likör, rom eller annan likör
  1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
  2. Smält smöret och rör samman med övriga ingredienser.
  3. Låt smeten svälla, i 10 minuter.
  4. Klicka ut smeten och forma till toppar på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda tills gyllene, i cirka 15 minuter.
  6. Leilas tips!
  7. Om man vill kan man blanda lite grovt hackad choklad i smeten eller byta ut limen mot apelsinskal.
  8. Jag brukar doppa botten av mina toppar i smält choklad och låta dem stelna i pappersformar eller på galler över bakplåtspapper. Kokos och choklad utgör en underbar smakkombination! Mums

Annons:

Liknande recept

Kokostoppar the Husmorsornas way

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  14 ingr

Leilas kokostoppar

av Leila Lindholm
  •  25 min
  •  6 ingr

Kokostoppar

av Anders Levén
  •  5 ingr

Lemon poppy seed cupcakes

av Leila Lindholm
  •  35 min
  •  10 ingr
  •  23 ingr

Kokostoppar

av Hannah Widell och Amanda Schulman
  •  4 ingr
  •  11 ingr