Apelsin och pinjekakor

Apelsin och pinjekakor
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Apelsin och pinjekakor

3 ingredienser

20 min

Apelsin och pinjenötter ger kakorna en riktigt traditionell smak. Till det här receptet använder jag grundreceptet till degen, som heter "Farmors småkakor".

Här hittar du grundreceptet

farmors småkakor

Ingredienser

  • 0,25 sats farmors småkakor (se tipsrutan)
  • 1 apelsin, skalet
  • 50 g pinjenötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.
  2. Tvätta apelsinen noga, torka och riv av skalet. Blanda i skalet i degen tillsammans med hela pinjenötter (spara några hela att sätta i kakorna).
  3. Rulla små bollar av degen och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, platta ut dem till kakor och sätt en pinjenöt i varje.
  4. Grädda i ugnen, cirka 10 minuter tills de fått lite färg.