Mammas supergoda saffransskorpor
Foto: TV4

Mammas supergoda saffransskorpor av
Leilas jul,  


Tack för din röst

En jul för några år sedan gav mamma mig dessa skorpor i julklapp. Det var en julklapp av världsklass och jag åt upp hela burken på 2 dagar. /Leila

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
  3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
  4. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.
  5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
  6. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
  7. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
  8. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
  9. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).
  •  10 min
  •  8 ingr
  •  6 ingr
  •  45 min
  •  12 ingr

Valnöts- och saffransskorpor

av Ernst Kirchsteiger
  •  8 ingr
  •  4h 20 min
  •  7 ingr

Brända mandlar

av Leila Lindholm
  •  15 min
  •  3 ingr

Julkulor

av recept.nu
  •  5 ingr
  •  30 min
  •  17 ingr
  •  40 min
  •  20 ingr
  •  3h 15 min
  •  7 ingr
  •  10 ingr
  •  1h 55 min
  •  17 ingr

Äggost

av Fredrik Birging
  •  5 ingr

Krydd- och chokladkakor

av Johan Sörberg
  •  23 min
  •  9 ingr