Foto: TV4

Mammas supergoda saffransskorpor


En jul för några år sedan gav mamma mig dessa skorpor i julklapp. Det var en julklapp av världsklass och jag åt upp hela burken på 2 dagar. /Leila

  • 100 g smör
  • 1 g saffran
  • 2 st ekologiska ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1.5 dl hel sötmandel
  •   råsocker
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
  3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
  4. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.
  5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
  6. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
  7. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
  8. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
  9. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).

Annons:

Liknande recept

Biscotti di Prato

av Leila Lindholm
  •  1h 40 min
  •  9 ingr
  •  10 ingr

Rosa maränghjärtan

av Leila Lindholm
  •  4 ingr

Mammas skumbollar

av Fredrik Eriksson
  •  7 ingr

Valnöts- och saffransskorpor

av Ernst Kirchsteiger
  •  8 ingr

Julens drycker

av recept.nu
  •  14 ingr

Mammas kardemummakaka

av Malin Landqvist
  •  9 ingr
  •  17 ingr