Mammas supergoda saffransskorpor
Foto: TV4

Mammas supergoda saffransskorpor av
Leilas jul,  


En jul för några år sedan gav mamma mig dessa skorpor i julklapp. Det var en julklapp av världsklass och jag åt upp hela burken på 2 dagar. /Leila

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 1/5   Röster: 1 Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
  3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
  4. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.
  5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
  6. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
  7. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
  8. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
  9. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).
  •  10 min
  •  8 ingr
  •  6 ingr
  •  4h 20 min
  •  7 ingr
  •  45 min
  •  12 ingr
Valnöts- och saffransskorpor

Valnöts- och saffransskorpor

av Ernst Kirchsteiger
  •  8 ingr
Leilas dadlar med nutella

Leilas dadlar med nutella

av Leila Lindholm
  •  20 min
  •  7 ingr
  •  10 ingr

Melontapas

av Leila Lindholm
  •  4 ingr

Melonsallad

av Leila Lindholm
  •  8 ingr
  •  7 ingr
  •  13 ingr
  •  11 ingr
Leilas knäck med choklad

Leilas knäck med choklad

av Leila Lindholm
  •  11 ingr