Choklad- och hasselnötskakor
Foto: TV4

Choklad- och hasselnötskakor av


1h 20 min

De här kakorna med hasselnötter och mörk choklad smälter i munnen!

När det står varmluftsugn i receptet men du bakar med vanlig ugn, höj temperaturen på din ugn med runt 20- 25 grader så blir det bra.

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 3.5/5   Röster: 4 Tack för din röst
Se i fullskärmsläge Stäng
  1. Börja med att blanda ihop degen till farmors småkakor: Blanda vetemjöl, potatismjöl och strösocker i en bunke. Tärna smöret och nyp ihop med mjölblandningen. Häll i vattnet och arbeta ihop till en deg. Knåda inte för mycket, degen ska bara precis gå ihop.
  2. Lägg degen i en plastpåse i kylen och låt den vila i minst en timme. Sätt under tiden ugnen på 200 grader, varmluft.
  3. Hacka chokladen och hasselnötterna grovt (spara några hela att sätta i kakorna) och knåda ihop med degen.
  4. När degen vilat färdigt, rulla små bollar och platta ut dem till kakor på en plåt med bakplåtspapper. Sätt en nöt i varje kaka.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter tills de fått fin färg.