Sockerkaka grundrecept av
A piece of cake,  


En saftig och nygräddad sockerkaka är otroligt gott. Här får du ett klassiskt grundrecept.

Knepet att lyckas med sockerkakan är att vispa ägg och strösocker riktigt, riktigt luftigt.
Man får aldrig vispa ner mjölet, då kan kakan lätt bli gummiaktig i konsistensen, utan
mjölet ska försiktigt vändas ner i smeten. Detta recept kan varieras i all oändlighet med
olika smaskiga smaksättningar.

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 4.33/5   Röster: 3 Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
  3. Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
  5. Välj smaksättning eller fyll en smord och bröad sockerkaksform.
  6. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25–30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
  7. Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller ett brödgaller.
  •  10 ingr
  •  11 ingr
Äppelkaka

Gammeldags äppelkaka

av Leila Lindholm
  •  14 ingr
Leilas banankaka

Leilas banankaka

av Leila Lindholm
  •  40 min
  •  11 ingr
Hur bakar man sockerkaka?

Hur bakar man sockerkaka?

av Caroline Ahlqvist
  •  45 min
  •  9 ingr
Mammas kardemummakaka

Mammas kardemummakaka

av Malin Landqvist
  •  9 ingr
Ekologisk Sockerkaka

Ekologisk Sockerkaka

av Mathias Dahlgren
  •  30 min
  •  9 ingr
Glace au four

Glace au four

av recept.nu
  •  6 ingr

Melontapas

av Leila Lindholm
  •  4 ingr

Melonsallad

av Leila Lindholm
  •  8 ingr
  •  7 ingr