Fortune cookies

Fortune cookies
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Fortune cookies

10 ingredienser

Lyckokakor är alltid roligt att få öppna. Vad är meddelandet i just din kaka?

Ingredienser

  • 75 g smör, mjukt
  • 4 äggvitor (ekologiska)
  • 2,5 dl strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 salt
  • 1 msk glykos
  • 3 msk vispgrädde
  • rivet skal av 2 citron
  • 1 bittermandel
  • Smör till plåten alt. teflonplåt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret.
  3. Vispa äggvitor med strösocker med elvisp i cirka 30 sekunder.
  4. Vänd försiktigt ner vetemjöl och salt i vitorna.
  5. Tillsätt glukos, smält smör, vispgrädde, rivet citronskal samt bittermandel och rör till en jämn smet.
  6. Klicka ut smeten med hjälp av undersidan av en sked på en smord plåt och forma runda, cirka 5 cm breda cirklar. Det är viktigt att smeten bredes ut i ett supertunt jämnt lager.
  7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 4 minuter, tills flarnen har fått en gyllene färg i kanterna.
  8. Lyft upp flarnen med en palett eller stekspade och lägg dem på en ren handduk.
  9. Forma dem till ”fortune cookies” med fyllda med en lapp med en lyckoönskning. Lyft upp flarnet med en stekspade (det är viktigt att arbeta snabbt) vänd det upp och ned och lägg en lapp i mitten av flarnet. Genom att vika dem halvmåneformade, sedan snabbt vika långsidan över kanten på en skål och vik sedan ändarna mot varandra.