Tom Kha Gai
av
Nyhetsmorgon,  


30 min 2

Detta är en superenkel och god rätt som går lika bra att laga med fisk, bläckfisk, tigerräkor, musslor, grönsaker eller strimlad biff. Du kan byta ut buljongen fast jag tycker att hönsbuljong ger den bästa smaken även till kött och grönsaker. Musslor behöver ingen buljong alls eftersom de avger så bra buljong själva.

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Mosa kryddorna, vitlök, chili och galangalroten i mortel eller hacka fint. Koka dem med vattnet, buljongen och kokosmjölken i 5-10 minuter i kastrull.
  2. Strimla kycklingen på en plastskärbräda. Fräs den i olja och tillsätt socker och bönor.
  3. Sila kryddbuljongen över kycklingen och smaksätt med fisksås. Krossa citrongräset lätt och lägg i. Låt koka några minuter så att kycklingen smaksätts av buljongen.
  4. Garnera gärna med thaibasilika, skivad röd chili och eventuellt rostad kokos.
  •  16 ingr
Tom kha gai

Tom kha gai

av Tina Nordström
  •  25 min
  •  14 ingr
  •  21 ingr
  •  1h
  •  19 ingr
Kyckling Bi Bim Bap

Kyckling Bi Bim Bap

av Leila Lindholm
  •  21 ingr
  •  18 ingr

Melontapas

av Leila Lindholm
  •  4 ingr

Melonsallad

av Leila Lindholm
  •  8 ingr
  •  7 ingr

Matjessillstårta

av Claes Björling
  •  19 ingr
  •  1 h + 1 dygn
  •  5 ingr
Rabarbercurd

Rabarbercurd

av Johan Hedberg
  •  30 m
  •  8 ingr