Helgrillad fläskfilé och potatissallad med äpple
Foto: TV4

Helgrillad fläskfilé och potatissallad med äpple av
Leila på landet,  


6

En klassisk grillrätt som smakar underbart.

Leilas tips!
Pensla fläskfilén med äppelglaze innan den grillas.

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 2.5/5   Röster: 10 Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Tänd grillen och fördela kolen på ena sidan av grillen.
  2. Salta och peppra filén. Pensla med glazen.
  3. Grilla filéerna tills de fått gyllene färg. Flytta dem till andra sidan och lägg på locket. Grilla köttet 10-15 minuter och låt gå klart i eftervärmen.
  4. Potatissallad med äpple: Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och skiva potatisen i ½ cm tjocka skivor medan den är ljummen och lägg i en stor serveringsskål. Tärna ner äpplen.
  5. Tillsätt majonnäs, créme fraiche, kapris och Dijon senap. Smaksätt med flingsalt, svartpeppar och riven vitlök.
  6. Skiva det gröna på salladslökarna och blanda med salladen.
  •  18 ingr
Grillad fläskfilé med pastasallad

Grillad fläskfilé med pastasallad

av Tommy Myllymäki, Lisa Lemke
  •  16 ingr
  •  ca 20 min
  •  15 ingr
  •  30 min
  •  17 ingr

Melontapas

av Leila Lindholm
  •  4 ingr

Melonsallad

av Leila Lindholm
  •  8 ingr
  •  7 ingr
helgrillad entrecote

Helgrillad entrecote

av Leila Lindholm
  •  7 ingr
  •  9 ingr
gammaldags rabarberkaka

Gammaldags rabarberkaka

av Leila Lindholm
  •  15 ingr
  •  9 ingr