Foto: TV4

Helgrillad fläskfilé och potatissallad med äpple


6

En klassisk grillrätt som smakar underbart.

Leilas tips!
Pensla fläskfilén med äppelglaze innan den grillas.

  • 2 st hela fläskfiléer
  •   flingsalt
  •   svartpeppar från kvarn

Potatissallad med äpple

  • 1.8 kg färsk potatis
  • 6 st stora äpplen
  • 4 dl Hellmans majonnäs
  • 5 dl crème fraiche
  • 0.5 dl kapris
  • 3 msk dijonsenap
  •   flingsalt
  •   svartpeppar från kvarn
  • 0.5 klyfta vitlök
  • 1 knippe salladslök, det gröna
  1. Tänd grillen och fördela kolen på ena sidan av grillen.
  2. Salta och peppra filén. Pensla med glazen.
  3. Grilla filéerna tills de fått gyllene färg. Flytta dem till andra sidan och lägg på locket. Grilla köttet 10-15 minuter och låt gå klart i eftervärmen.
  4. Potatissallad med äpple
    Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och skiva potatisen i ½ cm tjocka skivor medan den är ljummen och lägg i en stor serveringsskål. Tärna ner äpplen.
  5. Tillsätt majonnäs, créme fraiche, kapris och Dijon senap. Smaksätt med flingsalt, svartpeppar och riven vitlök.
  6. Skiva det gröna på salladslökarna och blanda med salladen.

Annons:

Liknande recept

  •  18 ingr

Rödbetsfyllda isterband med potatissallad

av Jessica Frej, Filip Fastén
  •  13 ingr

Helgrillad entrecote

av Leila Lindholm
  •  7 ingr

Helgrillad lammstek

av Leila Lindholm
  •  10 ingr
  •  20 ingr

Potatissallad con curry

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  13 ingr

Potatissallad

av Pär Nilsson och Christel Schröder
  •  7 ingr