Frusen cheesecake på mascarpone

Frusen cheesecake på mascarpone NY
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Frusen cheesecake på mascarpone

7 ingredienser

Fryst mascarponecheesecake med röda härliga sommarbär. "Det godaste jag gjort". /Leila

Receptet ger 1 cheesecake.

Genom att använda en sockerkaksform får denna dessert ett lite lyxigare utseende, men det går såklart lika bra att göra den i en skål eller i en plastlåda. Skopa då upp cheesecaken med en sked i skålar vid servering.

Ingredienser

Frusen cheesecake på mascarpone

  • 4 ägg (ekologiska)
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 citron, skalet
  • 200 g mascarpone
  • 4 dl vispgrädde
  • 300 g digestivekex

Garnering

  • Jordgubbar, hallon, vinbär

Gör så här

Frusen cheesecake på mascarpone

  1. Separera äggulorna från vitorna (utan att det kommer någon äggula i vitorna).
  2. Vispa äggulor, strösocker och rivet citronskal poröst i en bunke.
  3. Rör ner mascarponen.
  4. Vispa grädden fluffig och vänd ner den i smeten.
  5. Vispa vitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten.
  6. Krossa kexen fint i en mixer (eller lägg dem i en plastpåse och krossa med en kavel).
  7. Varva smulor och smet i en sockerkaksform. Understa och översta lagret ska vara kexsmulor.
  8. Knacka formen lätt mot bordet så att eventuella luftbubblor försvinner.
  9. Frys smeten i 3–4 timmar, så att den är lättfryst vid servering.
  10. Spola utsidan av formen med varmt vatten så lossnar cheesecaken lätt.
  11. Servera med skivade jordgubbar och andra röda sommarbär.