Leilas italienska semifreddo


4h 20 min

En härlig chokladglass med italienska influenser

Bra att veta!
Semi freddo betyder halvfryst och är en Italiensk uppfinning.
Jag tycker att det är fiffigt om man inte har någon glassmaskin hemma….

  • 200 g mörk choklad 70%
  • 4 st äggulor
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk mörk rom
  • 4 st äggvitor
  • 2 msk strösocker
  • 2 dl grädde
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1.5 dl muscovadosocker

Garnering/Topping:

  • 0.5 dl muscovadosocker
  • 1 ask färska hallon till servering
  1. Smält chokladen i vattenbad eller mikrovågsugn.
  2. Vispa äggulor och strösocker vitt och pösigt.
  3. Vispa grädden fluffig och vänd i yoghurten.
  4. Rör ihop äggsmeten med choklad och rom, vänd i gräddyoghurten och sist de uppvispade vitorna.
  5. Vänd i nästan 1½ dl av muscovadosockret, det ska vara lite klumpar av socker i smeten.
  6. Fyll i en valfri skål eller form och toppa resten av muscovadosockret, frys i minst 4 timmar så att den är ”halvfryst”.
  7. Skopa upp med glass skopa i glas eller servera semifreddon i formen.
  8. Servera gärna semifreddon toppad med hallon.

Annons:

Liknande recept

  •  11 ingr

Chokladfondant

av Christer Myrán
  •  14 ingr

Chokladglassbomb au four

av Louise Johansson
  •  25 ingr

Leilas glassandwich

av Leila Lindholm
  •  17 ingr
  •  18 ingr

Leilas brownie cupcakes

av Leila Lindholm
  •  13 ingr
  •  11 ingr