Leilas mördeg


En mördeg ska knådas så lite som möjligt, annars blir den för kompakt och tappar sin sprödhet. Man kan lätt göra en chokladmördeg genom att tillsätta två matskedar kakao.

  • 150 g kallt smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 0.5 dl florsocker
  • 1 st ekologiskt ägg
  • 0.5 msk kallt vatten
  1. Nyp ihop tärnat, kallt smör med vetemjöl och florsocker.
  2. Tillsätt ägget och vattnet och arbeta samman tills degen precis går ihop. Knåda inte.
  3. Plasta degen och låt den vila i kylen i minst 30 minuter.

Annons:

Leilas whoopies

av Leila Lindholm
  •  29 ingr

Leilas plommonroyale

av Leila Lindholm
  •  15 ingr

Leilas bär royale

av Leila Lindholm
  •  12 ingr
  •  22 ingr

Fudge

av recept.nu
  •  6 ingr
  •  13 ingr
  •  41 ingr