Varm choklad- och hallonbakelse med vaniljglass

Varm choklad- och hallonbakelse med vaniljglass
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Varm choklad- och hallonbakelse med vaniljglass

12 ingredienser

Underbart söt bakelse till kaffet!

Ingredienser

  • 150 g mörk choklad 70 % (hög kvalitet)
  • 150 g smör
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl strösocker
  • 3 äggulor
  • 3 ägg
  • 2 msk marsalavin
  • 1 ask färska hallon
  • 1 l vaniljglass
  • muffinsformar i aluminium (eller teflon)
  • smör, till smörjning
  • riven kokos, till smörjning

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
  2. Pensla formarna med smält smör och klä dem med kokos, slå ut överflödig kokos.
  3. Smält chokladen och smöret i vattenbad.
  4. Blanda socker, ägg och marsala och rör ner det i chokladsmeten.
  5. Sikta mjölet och vänd ner det i smeten.
  6. Skeda upp smeten i formarna och tryck i tre färska hallon i varje form.
  7. Gräddas i 175 grader ca 7-10 minuter i varmlufts ugn.
  8. Skär med en kniv runt kanten på formen och stjälp upp dem på tallriken. De skall vara flytande (ogräddade) i mitten. Man ser att de är klara när kanterna börjat bli torra.
  9. Servera med mjuk vaniljglass.
  10. Tips! Gör en snygg bordsplacering av ett påskägg med sidenband och etikett.