Thailaxsida med krispig primörsallad

Leila Lindholm

Thailaxsida med krispig primörsallad

17 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 1,2 kg laxsida, hel
  • 1 tumstor bit färsk ingefära
  • 4 klyftor vitlök
  • 3 stjälkar citrongräs
  • 0,5 röd chilifrukt (mild)
  • 0,5 dl honung, flytande
  • 2 msk japansk soja

Krispig primörsallad:

  • 1 ask sockerärtor
  • 1 Granny Smith äpple
  • 2 knippen rädisa
  • 2 avokador
  • 2 askar munggroddar [300 g]
  • 0,5 röd chilifrukt (mild)
  • 3 msk japansk soja
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk honung, flytande
  • lime och färsk koriander, till servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Lägg laxen på en plåt med skinnsidan ner.
  3. Riv ingefäran och vitlöken på rivjärn, finhacka citrongräset och chili.
  4. Lägg detta på fisken och ringla över honung och soja, gnid in laxen med kryddorna.
  5. Stek i 10 minuter, lägg upp på ett serveringsfat.
  6. Krispig primörsallad:
  7. Strimla sockerärtorna och äpplet, skiva rädisorna tunt och skiva avokadon.
  8. Blanda grönsakerna med groddar och finhackad chili.
  9. Smaksätt med soja, sesamolja och honung.
  10. Toppa med grovt hackad koriander och servera med lime.
  11. Tips!
  12. Gör salladen först så inte laxen hinner kallna.