•   Kryddpasta:
  • 3  finhackade vitlöksklyftor
  • 1 msk hönsbuljong
  • 1.5 tsk mild gul curry
  • 2 msk oystersås
  • 2 msk olja till stekning
  • 4  kycklinglårfiléer
  • 2 dl strimlad vitkål
  • 4 dl kokta glasnudlar
  • 1 dl thai-broccoli (eller vanlig broccoli)
  • 1  ägg
  • 1 tsk japansk soja
  • 1 tsk fisksås
  1. Strimla kycklingen.
  2. Blanda ihop ingredienserna till kryddpastan i ett glas, blanda med kycklingen.
  3. Heta upp woken med olja tills den ryker.
  4. Fräs kycklingen 2 min i oljan.
  5. Tillsätt vitkål och sedan nudlar, en sak i taget så att inte pannan blir kall.
  6. Tillsätt thaibroccoli och ägget, rör försiktigt i omgångar.
  7. Smaksätt med fisksås och soja.
  8. Servera med grovt hackade jordnötter, skivad banan och koriander.
  9. Leilas tips!
  10. Obs! Om du använder vanlig broccoli tillsätt den då rå samtidigt med vitkålen så att den hinner bli mjuk! Du kan reglera styrka själv med thaicurryn! Originalet är inte så starkt. Denna här rätten är kul att överraska sina vänner med. Alla mina vänner har älskat denna rätt!

Annons:

Liknande recept

Pad Thai

av Tasanee Lidström
  •  12 ingr

Pad si yu

av Leila Lindholm
  •  15 ingr

Pad thai

av Tommy Myllymäki
  •  30 min
  •  15 ingr
  •  18 ingr

Phad thai

av Donal Skehan
  •  30 min
  •  15 ingr
  •  25 ingr

Thai-musslor

av Nigella Lawson
  •  10 ingr