Foto: TV4

Leilas godaste revbensspjäll


Revbenspjäll som är saftiga, smakrika och alldeles underbart goda på julbordet. Revbensspjällen kokas först mjälla och sedan glaseras de i ugnen.

Att förkoka revbensspjäll innan du penslar med glaze och grillar eller ugnsgrillar dem är bästa knepet för att få saftiga och möra revbensspjäll!

Fler julrecept från Leila
Rödkålssallad
Leilas ris á la malta
Champagnecocktail

Läs mer om programmet och kolla in alla recept från Leilas home delivery

  • 5 kg revbensspjäll, hela, tjocka
  • 1 st vitlök
  • 2 st gul lök
  • 2 st morötter
  •   salt

Glaze till revbenspjällen

  • 1 dl  ketchup
  • 1 dl soja, japansk
  • 1 dl råsocker
  • 2 msk sesamolja
  • 0.5 dl honung, flytande
  • 1 bit  ingefära, färsk (stor som en tumme)
  • 2 klyftor vitlök
  1. Koka revbensspjäll
    Fyll en kastrull med vatten och lägg i klyftad lök, vitlök och skivade morötter. Salta vattnet väl, annars smakar inte revbensspjällen något.
  2. Koka revbensspjällen långsamt i vatten tillsammans med grönsakerna tills de blivit möra och köttet nästan faller av benen.
  3. Tag upp revbensspjällen dem och låt dem rinna lite på ett galler innan de penslas med glaze.
  4. Glasering
    Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Rör ihop en glaze med ketchup, soja, råsocker, sesamolja och honung.
  6. Riv ner ingefära och vitlök i glazen.
  7. Pensla glazen på revbenspjällen och kör dem i ugnen i cirka 30-40 minuter tills de fått färg.
  8. Pensla 1 gång till efter cirka 15 minuter. Servera gärna revbenspjällen direkt, då är de som saftigast.

Annons:

Liknande recept

  •  3h
  •  9 ingr
  •  14 ingr
  •  11 ingr
  •  3h 50 min
  •  8 ingr
  •  14 ingr
  •  20 ingr