Rödvinssås


25 min8

Rödvinssås är lyxigt och smakrik. Detta recept på rödvinssås passar utmärkt till både kött och fågel.

Rödvinssås

  • 2 msk olivolja
  • 8 st schalottenlökar
  • 8 klyftor vitlök
  • 1 st ancho- eller chipotle-chili
  • 3 kvistar färsk rosmarin (eller 1 matsked torkad)
  • 5 dl rödvin
  • 8 dl vatten
  • 4 msk socker
  • 4 msk kalvfond
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 1 dl kallt vatten
  1. Rödvinssås
    Hacka chilin. Skala och hacka löken och vitlöken. Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek mörkbrunt tillsammans med rosmarinen.
  2. Tillsätt rödvin, vatten, socker, kalvfond och vinäger.
  3. Reducera (koka ner) rödvinssåsen till hälften och sila sedan genom en finmaskig sil.
  4. Blanda majsstärkelsen med det kalla vattnet och red av den silade rödvinssåsen.

Annons:

Liknande recept

  •  8 ingr
  •  1 h
  •  9 ingr
  •  20 min
  •  12 ingr
  •  35 min
  •  13 ingr

Salsa Española

av recept.nu
  •  11 ingr
  •  10 ingr

Kalvbuljong

av recept.nu
  •  13 ingr
  •  12 ingr