Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Leilas rabarbersaft


1h 25 min

En snabb och enkel rabarbersaft är det perfekta sättet att ta tillvara på rabarbern. Smakar mums till fikat!

Receptet ger cirka 3 liter.

Spädes efter smak, cirka 1x1.

  • 1 kg rabarber
  • 1.5 l vatten
  • 4.5 dl strösocker
  • 1 st citron, saften
  1. Skär rabarbern i småbitar och koka med vatten i cirka 15 minuter, rör inte då blir saften grumlig. Sila och släng rabarberresterna.
  2. Koka upp spadet igen tillsammans med strösocker och citronsaft, låt svalna.
  3. Häll upp saften i tillbringare eller flaska.

Annons:

Liknande recept

Kokt äppelsaft med kanel

av Elisabeth Johansson
  •  5 ingr
  •  1h 20 min
  •  4 ingr

Citronsaft

av Johan Sörberg
  •  30 min
  •  3 ingr