Foto: Fredrik Sandin Carlson

Leilas pizzadeg


35 min

  • 50 g färsk jäst
  • 2 tsk socker
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 dl olivolja
  • 3 dl ljummet vatten
  • 7 dl vetemjöl special
  1. Blanda jäst, socker, salt, olja och fingervarmt vatten (37 grader) i en degbunke.
  2. Rör i mjöl, lite i taget, tills du får en fast och elastisk deg. Spara resten av mjölet till utbakning.
  3. Jäs pizzadegen i bunken under bakduk i cirka 25 minuter.
  4. Dela degen på 4 bitar och baka ut dem med kavel på mjölat bakbord.

Annons:

  •  8 ingr

Pizza på grillen

av Leila Lindholm
  •  16 ingr
  •  15 ingr

Lök- och sardellpaj

av Hannu Sarenström
  •  13 ingr
  •  12 ingr
  •  1 h
  •  18 ingr
  •  1h 30 min
  •  17 ingr