Klassiska engelska scones
Foto: TV4

Klassiska engelska scones
av


10 min 8

Överraska med klassiska scones. Går snabbt att svänga ihop och doftar härligt på frukostbrickan.

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 3.67/5   Röster: 12 Tack för din röst
  1. Sätt ugnen på 250 grader, varmluft.
  2. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och råsocker i en bunke.
  3. Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna.
  4. Vispa samman ägg och mjölk.
  5. Blanda vätskan med de torra ingredienserna till en deg.
  6. Platta ut degen, cirka 3 centimeter tjock på mjölat bakbord och skär dem i trekantiga bitar.
  7. Lägg på en plåt med bakplåtspapper, pensla med ägg och strö över mandelspån och råsocker.
  8. Grädda tills sconesen får en gyllene färg, cirka 10-15 minuter.
Scones med havregryn

Scones med havregryn

av Therese Baalack
  •  25 min
  •  7 ingr
  •  10 ingr
Leilas plommonroyale

Leilas plommonroyale

av Leila Lindholm
  •  15 ingr
  •  7 ingr
  •  12 ingr
  •  19 ingr
  •  10 ingr
Lemon poppy seed cupcakes

Lemon poppy seed cupcakes

av Leila Lindholm
  •  17 ingr

Melontapas

av Leila Lindholm
  •  4 ingr

Melonsallad

av Leila Lindholm
  •  8 ingr
  •  7 ingr