Klassiska engelska scones
Foto: TV4

Klassiska engelska scones
av


10 min 8 Tack för din röst

Överraska med klassiska scones. Går snabbt att svänga ihop och doftar härligt på frukostbrickan.

  1. Sätt ugnen på 250 grader, varmluft.
  2. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och råsocker i en bunke.
  3. Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna.
  4. Vispa samman ägg och mjölk.
  5. Blanda vätskan med de torra ingredienserna till en deg.
  6. Platta ut degen, cirka 3 centimeter tjock på mjölat bakbord och skär dem i trekantiga bitar.
  7. Lägg på en plåt med bakplåtspapper, pensla med ägg och strö över mandelspån och råsocker.
  8. Grädda tills sconesen får en gyllene färg, cirka 10-15 minuter.
  •  12 ingr

Supergod baguette

av Leila Lindholm
  •  7h 35 min
  •  11 ingr

Rödvinbärsroyale

av Leila Lindholm
  •  12 ingr

Nektarinroyale

av Leila Lindholm
  •  12 ingr

Leilas chocolate cupcakes

av Leila Lindholm
  •  18 ingr
  •  10 ingr
  •  13 ingr

Leilas plommonroyale

av Leila Lindholm
  •  15 ingr
  •  14h
  •  14 ingr
  •  1h 45 min
  •  12 ingr

Renées goda bröd

av Renée Voltaire
  •  1h 40 min
  •  12 ingr

Dinkelbullar

av Leila Lindholm
  •  2h 25 min
  •  15 ingr
  •  20 min
  •  9 ingr

Bagels

av Leila Lindholm
  •  11 ingr
  •  1h 35 min
  •  22 ingr