Leilas söta kladdkaksmuffins
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Spela video

Leilas söta kladdkaksmuffins av
Leila bakar,  


Vad tyckte du om receptet? Betyg: 3.91/5   Röster: 11 Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
  3. Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten.
  4. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
  5. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda den med smeten.
  6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
  7. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut. Låt svalna.
  8. Garnera med en klick lättvispad grädde och färska bär.