Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Spela video

Leilas söta kladdkaksmuffins


  • 2  ekologiska ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 0.5 dl matolja
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao av god kavlitet
  • 1 tsk bakpulver
  • 1  nypa salt
  • 100 g mörk kvalitetschoklad 70%
  •   Vispgrädde och färska bär till garnering
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
  3. Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten.
  4. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
  5. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda den med smeten.
  6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
  7. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut. Låt svalna.
  8. Garnera med en klick lättvispad grädde och färska bär.

Annons:

  •  12 ingr

Leilas kärleksmums

av Leila Lindholm
  •  30 min
  •  12 ingr

Kladdkaka, Leilas recept

av Leila Lindholm
  •  11 ingr

Banana chocolate muffins

av Leila Lindholm
  •  35 min
  •  12 ingr
  •  12 ingr
  •  9 ingr
  •  40 min
  •  20 ingr
  •  18 ingr